Buat Amal Jom!

Wednesday, June 1, 2011

Review Bakal Pemenang Kontest Makeover Free by Sofina Touch Mekap

Assalamualaikum dan salam semua...

wah hari nih dah 2 Jun 2010 maka hari esoknya adalah
Masa, Saat & Ketika yang ditunggu2 oleh para peserta yang
tak sabar2 nak tau pemenang kontest ini.

Dengan ini saya mengumumkan bahawa kontest ini telah di tutup k!

Suka saya ingatkan bahawa pemenang kontest ini akan
mendapat makeover FREE by Sofina Touch Mekap.

Tanpa kita buang masa lagik, meh kita review slogan para peserta di sini :

Peserta 1

Nama : Fareha Rahmat
Alamat : Kementerian Perumahan dan Kerjaan Tempatan
emel : ayu_sabrina@yahoo.com
link entry : http://farehazone.blogspot.com/2011/03/contest-make-me-over-by-sofina-touch.html

SLOGAN
Slogan aku berbunyi begini: Saya suka kalau dapat dimakeoverkan free oleh Sofina Touch Mekap kerana wa tak payah susah-susah hulur duit sesen pun sambil maraung ingat hutang yang tak bayar lagi untuk cantik seperti neelofa gebu putih melepak tu, sofina touch boleh buat gua lebih cantik dari mak janda cun si Rozita Che Wan auwwwww terbaik dari ladang, dengan berbekalkan muka yang ala-ala tak siap ni, haruslah diberi kesempatan sewajarnya untuk terus disiapkan kah kah kah.. setuju? menangla hendaknya..wa pukau hati puan belog biar cair tak beku-beku, boleh? (no idea, slogan ke karangan entah ni)

Peserta 2
Nama : Siti Norhasymmah Halimi
Alamat : Lot 3854 Jalan Bakti Batu 3 Jalan Kapar 42100 Klang.
Emel : Norhasymmah@hotmail.com
Link Entry : http://cumaakudankamoo.blogspot.com/2011/04/contest-make-me-over-by-sofina-touch.html
 
'Saya suka kalau dapat dimakeoverkan free oleh Sofina Touch Mekap kerana saya adalah seorang yang suka make up tapi x pernah dimakeoverkan dengan lapisan make up yang tebal sebab selama ni saya make up sendiri je.. Lebih lagi bila tengok Girl2 yang menjadi adorable setelah dimakeupkan oleh beliau..Saya sangat teruja!'


Peserta 3

Nama : Nurina Hazirah Binti Mazalan
Alamat : Seremban, n9 tp nk ke Ampang tuh boleh jer..hehe
Email:  nurinahazirahmazalan@gmail.com
http://ayungmerapu.blogspot.com/2011/05/make-me-over-by-sofina-touch-mekap.html

SLOGAN
Saya suka kalu dapat dimakeoverkan free oleh Sofina Touch Mekap kerana saya nak kelihatan cantik dan berseri-seri seperti owner blog sofina touch mekap

Peserta 4
nama: Nur Azizah Binti Yahaya
Alamat : No 339 Taman PD Utama 71000 Port Dickson
Email : Ziezah_misi88@yahoo.com
id follower : Cik azizah

link entry : http://nurazizahyahaya.blogspot.com/2011/05/make-me-over-by-sofina-touch-mekap.html
 
Saya suka kalu dapat dimakeoverkan free oleh Sofina Touch Mekap kerana serius sebelum nih jijah  tak pernah mekap! jadi bila dapat dimakeoverkan oleh sis sofina ini adlah peluang untuk jijah melihat bagaimana muka jijah setelah dimekapkan. sebelum ini memang muka jijah bermasalah dengan eye bag yang nampak ketara, parut-parut di muka jelas kelihatan membuatkan jijah teringin sangat dapat melihat muka jijah bebas dari perkara-perkara tersebut.

Peserta 5
NAMA: fara
ALAMAT:no.5 jln sp 5b,tmn sri puchong
EMAIL:zaijalal@yahoo.com
BLOG ENTRY LINK: http://farzly.blogspot.com/2011/05/make-me-over-by-sofina-touch-mekap.html
 

SLOGAN
Saya suka kalau dapat dimakeoverkan free oleh Sofina Touch Mekap kerana.. itu ler tujuan utama saya join contest nie..klu x suka bermake up, wat per join..tol x?? Di sbbkan saya mmg sgt2 suka bermake up..walaupon just g umah mak je atau pon g klinik , tp saya akan pastikan saya bermake up..*ntah apa2 ntah kan* .
Korang jgn tak tau si Sofina nie menggunakan brand make up MAC, KRYOLAN dan ESTEE LAUDER..perrghhh..bukan calang2 brand make up tuu..seingat aku peluang aku ber'make up' beriya-iya cam artis masa aku kawen 5 thn dulu.. mmg terasa sayang bangat nak cuci sbb muka mmg nampak lain benar..hidung aku yang x nampak batang idung nie pun dh jd cam mancung jer..hahahah..parut2 jerawat cela di wajah pun x nampak..cuba klu aku make up sendiri..mmg x leh tutup nyer..x setanding ngan Sofina nie..al maklum la juru make up..tentu la PRO..yer dakkk??..
Pulak tu, Sofina x kenakan bayaran bila dia nak makeoverkan pemenang..pemurahkan dia nie..x berkira sgt..bukan sorg je dia nak make upkan tapi 2 orang..heheh..termasuk aku la tue..jadi mmg sesuai la klu dia me'make over'kan aku nie..kihkih..korang nak tau x..yang nie paling2 penting..nilai dia nak make upkan tu worth than RM150!!..  Sesapa yang berminat nak mendapatkan khidmat Sofina mmg harga sangat berpatutan dan hasil solekan yang menjanjikan kepuasan.
x caya cuba lahh...

Sekian saja slogan saya yg cam dh jadi karangan budak darjah satu dah nie..harap sofina tidak ponat membaca slogan saya yang banyak meng'up'kan beliau, malah sangat berharap sofina terasa di awang-awangan di saat aku saya memuji2 beliau..
Peserta 6
NAMA : ZANARIA BINTI ABU
ALAMAT : MIDA, 7TH FLOOR ,
PLAZA SENTRAL,
JALAN STESEN SENTRAL 5,
50470 KL SENTRAL,
KUALA LUMPUR.
EMAIL : d_zanashoppe@yahoo.com
BLOG : http://d-zanashoppe.blogspot.com/

SLOGAN
Saya suka kalau dapat dimakeoverkan free oleh Sofina Touch Mekap kerana saya nak sangat muka saya nampak lain bebenor.... saya teringin sangat nak dapat muka ( macam tuh pun jadiklah) .... ala siapa tu duta yang baru-baru nie .. macam mak janda yang meletup tuh... siapa lagi kalau bukan duta "Safi Rani Gold" tuh alah... si Rozita Che Wan tuh lah... I teringin sangat nak dapat satu bulu mate plesu macam tuh... Tak dapat body cam tuh... dapat bulu mata cam tuh pun jadiklah... Mata I nie kan sepet macam Cino... So nak gaklah dapat mata terbeliak macam mata Rozita Che Wan tuh...

ok u all dah baca kan..agak2 ader tak mana2 yang berkenen di hati. Bg saya semuanya best tp malangnya sy harus memilih 2 yang terbaik.. Asalnya saya kata saya akan pilih mana yang saya suka kan...tapi ...tapi...tapiii, semuanya saya suka !! aduh gi mana sih..

Jadi saya telah sepakat untuk membuat pemilihan secara random.org k...

Baiklah tunggukan pengumuman nya esok k!
Insyaallah result akan keluar by afternoon kot.

Hadiah makeover ini boleh di tebus bermula dari

Jika Bulan Jun - Julai di Ampang
Jika mulai Bulan Ogos - seterusnya di Putrajaya

* alamak kenapakan Putrajaya??
Minta maaf bebanyak kerana saya akan mula berpindah ke Putrajaya pada Ogos 2011

* Sekiranya para pemenang tidak dapat menebus hadiah makeover, saya akan replace hadiah yang lain iaitu barang mekap,  so u all boleh pilih k.

TQ






3 comments:

AYuNG said...

hehe...random.org...pilih no 3 plzzz....:)

fareha said...

huhuhu aku mmg selalu bernasib malang. so kalau kali ini menjadi bertuah, aku akan belanja diri sendiri p spa huuhuhhu

Fara said...

ler..pilih random ker..alamatnyer harapan tipis ler ..huhuuu